Blog

Μέθοδοι Εντομοαπώθησης & Εντομοκτόνου για την καταπολέμησης της μύγας

924e149af069b8ea323a809fbb1171d4_L

Ενημέρωση, Λύσεις για την εξάλειψης της μύγας στους επαγγελματικούς ή οικιακούς χώρους.

Αγαπητέ αναγνώστη καλησπέρα σας, σκοπός μας είναι η πληρέστερη κατανόηση των συστατικών ώστε να διαχωρίσετε τις δύο διαφορετικές ερμηνείες που περικλείουν δύο διαφορετικά προϊόντα. Μιλάμε φυσικά για τις λέξεις Εντομοαπωθητικό και Εντομοκτόνο. Δύο λέξεις που έχουν μεγάλη διαφορά ως προς τις ιδιότητες σύνθεσης τους και πολλές φορές εσφαλμένα, ερμηνεύονται λάθος λόγω προώθησης. Πρέπει λοιπόν να γνωρίζετε και να έχετε μια ενημέρωση γύρω από το θέμα ως προς το ποιο προϊόν να χρησιμοποιήσετε (Εντομοαπωθητικό ή Εντομοκτόνο)

Φυσικά εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι και τα δύο προϊόντα είναι βιοκτόνα βάσει του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, βασικό όμως είναι ότι θα πρέπει να ενημερώνεστε για επιπλέον πληροφορίες ως προς τα συστατικά του κάθε προϊόντος (ως έξτρα πληροφόρηση και ενημέρωση για εσάς) μέσω της Βικιπαίδεια (Παγκόσμια Βιβλιοθήκη Ενημέρωση & Πληροφοριών).

ΕΝΤΟΜΟΑΠΩΘΗΤΙΚΟ:
Το εντομοαπωθητικό περιέχει μόνο μια ουσία Chrysanthemum (Natural Pyrethrum) αποτελείται από λουλούδι που καλλιεργείται σε εύκρατες περιοχές και προορίζετε κυρίως για την χρήση απωθητικών σκευασμάτων. Βάσει αυτού, το Chrysanthemum είναι η λεγόμενη μαργαρίτα (Tanacetum cinerariifolium) που μέσω της μεθόδου εκχύλισης, προμηθευόμαστε το φυσικό συστατικό της.
Το εκχύλισμα αυτό μέσω μιας φυσικής κατεργασίας έχει απωθητικές ιδιότητες απομακρύνει έντομα όπως μύγα, κουνούπι, σκνίπα. Τα εντομοαπωθητικά προϊόντα κατατάσσονται στην κατηγορία αδειών
(ΤΠ19 ΩΣ ΑΠΩΘΗΤΙΚΟ) και διαθέτουν έγκριση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

ΕΝΤΟΜΟΚΤΟΝΟ:
Τα Εντομοκτόνα είναι σκευάσματα που πρακτικά σκοτώνουν όλα τα έντομα και χρησιμοποιούν βέβαια κάποιες ουσίες ανάμιξη χημικών συστατικών μαζί με φυσικά συστατικά Chrysanthemum.
Για αυτό και κατατάσσεται στην κατηγορία αδειών (ΤΠ18 ΩΣ ΕΝΤΟΜΟΚΤΟΝΩΝ) στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Στο σημείο αυτό να ενημερώσουμε τους καταναλωτές ότι λόγω του Marketing πολλές φορές δεν υπάρχει σωστή ερμηνεία και πιθανότητα παραπλάνησης ή παρερμήνευση, συσχετίζοντας τα ΕΝΤΟΜΟΚΤΟΝΑ με τα ΕΝΤΟΜΟΑΠΩΘΗΤΙΚΑ προϊόντα.

Κάθε προϊόν με άδεια ΤΠ18 πρέπει να έχει σε εμφανές σημείο στην ετικέτα την λέξη ΕΝΤΟΜΟΚΤΟΝΟ και να παρουσιάζει την ιδιότητα του ως «Καταπολέμηση Ιπτάμενων Εντόμων» .
Με αυτό το τρόπο θα καταλάβετε ότι το προϊόν είναι Εντομοκτόνο. Επίσης η άδεια του προϊόντος από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξη ξεκινά με τον χαρακτηριστικό κωδικό (ΤΠ18) και πρέπει να είναι γραμμένο πάνω στο φιαλίδιο ο αριθμός έγκρισης.

Για την δική σας διασφάλιση ως προς το προϊόν που χρησιμοποιείται σε επαγγελματικούς χώρους, καταστήματα εστίασης ή εταιρίες στο κλάδο του HO.RE.CA να ζητάτε απαραίτητα την Άδεια του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων καθώς και να διαβάζετε την ετικέτα του προϊόντος που είναι τοποθετημένη επάνω στο φιαλίδιο.

Υπεύθυνοι για τον επαγγελματικό σας χώρο είστε εσείς και κανένας άλλος (ως προς τα σκευάσματα που χρησιμοποιείτε στην επιχείρηση σας και σε ενδεχόμενους ελέγχους της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του ΕΦΕΤ ή της Περιφέρειας που εντάσσεστε θα πρέπει να δείξετε την άδεια του προϊόντος.

Να διαβάζετε τα συστατικά πίσω από το προϊόν & να ζητάτε την άδεια του προϊόντος ώστε να διαπιστώσετε τις πραγματικές ιδιότητες του προϊόντος. Με το τρόπο αυτό θα είστε ενήμεροι εάν πρόκειται για ΕΝΤΟΜΟΑΠΩΘΗΤΙΚΌ ( ΤΠ19) ή ΕΝΤΟΜΟΚΤΌΝΟ (ΤΠ18)

Ανακεφαλαιώνοντας θα πρέπει λοιπόν να σκεφτείτε (δύο φορές) ποια θα είναι η επιλογή σας και με ποια κριτήρια θα βάλετε το κατάλληλο προϊόν στο χώρο σας. Βασικό είναι να γνωρίζετε ότι ο νομός πλέον είναι πολύ αυστηρός ως προς τα σκευάσματα αυτά και πως το ΕΝΤΟΜΟΑΠΩΘΗΤΙΚΌ ( ΤΠ19) αποτελεί την καλύτερη επιλογή για το καταστήματα εστίασης.
Το υπουργείο υγείας συνιστά να χρησιμοποιήσετε τα βιοκτόνα με ασφαλή τρόπο, διαβάζετε προσεκτικά
τις οδηγίες.

Κατεβάστε ολόκληρη την ενημέρωση και τα νέα σχετικά με την λύσεις για την εξάλειψης της μύγας στους επαγγελματικούς ή οικιακούς χώρους : downalod pdf

Καλάθι
Σύνδεση

Δεν έχετε λογαριασμό;