+30 2310 685661

Υπηρεσίες Yγιεινής, Απορρυπαντικά, Αρωματικά Χώρου, Απολυμαντικά Τουαλέτας, Απολυμαντικά Χεριών, Απολύμανση, Εντομοαπώθηση, Παρασιτοκτόνα - Net Professional

Αρωματοθεραπεία - Ανταλλακτικά Essential Air Mist 30ml & Αρωματικά Έλαια 5ml για Καυστήρες & Υγραντήρες

"Πως τα αρωματικά έλαια επηρεάζουν το μυαλό και τον εγκέφαλο"

του Δρος Χρήστου Χασιώτη (PhD)

Μέλος του Εθνικού Οργανισμού Έρευνας Αιθέριων Ελαίων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τα αρωματικά έλαια επηρεάζουν το τμήμα εκείνο του εγκεφάλου το οποίο είναι υπεύθυνο για την κίνηση. Η οξύτητα της οσμής ενός αρωματικού ελαίου επιδρά στα αισθητήρια της οσμής που βρίσκονται μέσα στη μύτη κατά τέτοιο τρόπο όπως και ένα κλειδί την κλειδαριά του. Η εντύπωση που δίνεται από το άρωμα αποθηκεύεται απευθείας στο "limbic" σύστημα και στον υποθάλαμο του εγκεφάλου στα οποία και καταχωρούνται η ευχαρίστηση, η συγκίνηση και τα συναισθήματα. Όταν διεγείρεται το limbic σύστημα απελευθερώνει νευροχημικές ουσίες οι οποίες επηρεάζουν το κεντρικό νευρικό σύστημα του ανθρώπου. Η σερετονίνη μειώνει το άγχος, η ενδορφίνη μειώνει τον πόνο, διεγείρει τον οργανισμό και επηρεάζει τη σεξουαλική διάθεση.

aromatotherapeia, aromatherapy, aitheria-elea
Λόγω της πτητικής τους φύσης (δηλαδή εξατμίζονται εύκολα) τα αρωματικά έλαια μπορούν πάρα πολύ εύκολα να διαχυθούν στον αέρα του δωματίου. Για το διασκορπισμό του αρωματίκου ελαίου στον αέρα χρησιμοποιούμε τον αρωμαθεραπευτικό καυστήρα. Ο αρωμαθεραπευτικός καυστήρας είναι ένα κεραμικό δοχείο στο οποίο στο επάνω μέρος τοποθετούμε αρωματικό έλαιο και νερό και ακριβώς από κάτω ένα μικρό κεράκι το οποίο θερμαίνει το μίγμα του αρωματικού ελαίου με το νερό. Αιθέρια έλαια που προκαλούν ηρεμία όπως, του χαμομηλιού, του τριαντάφυλλου, του σανταλόξυλου, μπορούν για παράδειγμα να χρησιμοποιηθούν στην αίθουσα αναμονής κάποιου ιατρού. Αντίθετα για να μειώσουμε το αίσθημα της υπνηλίας μετά τα γεύματα στον αρωμαθεραπευτικό καυστήρα μπορούμε να τοποθετήσουμε αρωματικά έλαια που προκαλούν ευεξία και δίνουν ενεργητικότητα όπως της μέντας, του λεμονιού και του βασιλικού.

Εργαστηριακές έρευνες έχουν δείξει ότι το σώμα μας έχει την ανάγκη ενός γλυκού αρώματος. Το αίσθημα της ηρεμίας που θα προκληθεί θα μας επηρεάσει σημαντικά και θα μας δώσει την δύναμη της συγκέντρωσης Αυτός είναι ο ορισμός της αρωμαθεραπείας. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η παλμική συχνότητα του αρωματικού ελαίου του τριαντάφυλλου είναι 320 Ηz ενώ αυτή ενός υγιούς σώματος μεταξύ των 68 και 70 Hz.

aromatotherapy

Πολλές μελέτες έχουν γίνει προσπαθώντας να διερευνήσουν την επίδραση των αρωματικό ελαίων πάνω στον ανθρώπινο εγκέφαλο.
Ο σύγχρονος άνθρωπος βιώνει πολλές στιγμές με συναισθηματικό ή πνευματικό στρές που μπορεί να προέρχονται από την πίεση της δουλειάς, από οικονομικά προβλήματα, από αισθηματικά προβλήματα καθώς και από θλίψη και ψυχική οδύνη που προκαλείται από τράυματα πολλών ειδών. Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι αυτές οι ακραίες μορφές στρές μπορεί να επηρεάσουν το αμυντικό μας σύστημα και την πνευματική μας υγεία. Το μυαλό και το κορμί μας λειτουργούν σε συνδυασμό μεταξύ τους, ακραίες μορφές στρές μπορεί να προκαλέσουν ανικανότητα, κατάθλιψη, πονοκέφαλο, προβλήματα χώνεψης, και συχνές προσβολές από ιούς και μας κάνουν να νοιώθουμε άγχος, να είμαστε ευερέθιστοι και να μην μπορούμε να κοιμηθούμε εύκολα. Κάτω από αυτές τις συνθήκες νοιώθουμε έντονη την επιθυμία να ξαναβρούμε τον "καλό" εαυτό μας. Η αρωμαθεραπεία αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο για να μπορέσει ο εαυτός μας να ξαναβρεί την ψυχική του ηρεμία και να επανέλθει σε φυσιολογικούς ρυθμούς. Η αρωμαθεραπεία επηρεάζοντας τα αισθήματα και τα συναισθήματα μας μέσω του εγκεφάλου μας αποτελεί εναλλακτική διέξοδο από μή φυσιολογικές καταστάσεις.

Το υπέροχο κίτρινο άνθος του λανγκ είναι τόσο γλυκό και το άνθος έχει τόσο σημαντική θέση σε τελετουργίες στην Ινδονησία ώστε να το βάζουν στο κρεββάτι την πρώτη νύχτα του γάμου. Το εξωτικό του άρωμα πλημμυρίζει τον περιβάλλοντα χώρο και προκαλεί την ερωτική διάθεση. Όπως το λανγκ έτσι και άλλα αρωματικά έλαια προκαλούν το καθένα ανάλογα με τη σύστασή του διαφορετικά αποτελέσματα. Το αίσθημα της δροσιάς του δάσους έρχεται στον εγκέφαλο μας όταν μυρίζουμε τα αιθέρια έλαια του κέδρου, του λιβανιού και του σανταλόξυλου.

* Τα αρωματικά έλαια είναι υδατοδιαλυτά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε καυστήρες, υγραντήρες ή για χρήση σε σαπούνια, κεριά, καλλυντικά προϊόντα.

* Για την καλύτερη απόδοση και λειτουργία του υγραντήρα ή πήλινο καυστήρα χρησιμοποιείται απιονισμένο νερό.

* Σημαντική σημείωση για την αναπλήρωσης του αρώματος σας σε συσκευή Essential Air Mist:
Μπορείτε να διαλέξετε μέσα από μια πλούσια γκάμα αρωμάτων. Επιλέξτε το ανταλλακτικό 30ml που σας αρέσει μέσα από την κατηγορία Αρωματοθεραπεία - Ανταλλακτικά Essential Air Mist 30ml & Αρωματικά Έλαια 5ml για Καυστήρες & Υγραντήρες
Προσοχή: Επιλέξτε την Συσκευασία με το όνομα: Essential Air Mist 30ml

Τα παρακάτω προϊόντα διατίθενται και σε χονδρική πώληση.

Κατεβάστε το Prospect:

downalod pdf

 

Αποτελέσματα 1 - 30 από 72
Σελίδα 1 από 3

Newsletter

Καταχωρήστε το e-mail σας και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα μας:

pay Πληρώστε με: Πιστωτική, αντικαταβολή, κατάθεση σε τράπεζα

freeshipping Δωρεάν Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με αγορές άνω των 100€.

olivetouchΑναζητούμε συνεργάτες
σε πανελλαδική κάλυψη
για τις υπηρεσίες υγιεινής

phone Δεχόμαστε τις παραγγελίες σας και τηλεφωνικά από 8.30 π.μ. έως 5.00 μ.μ. στο
2310 685661